Social media kanalen

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle Social Media kanalen waarin Dima is gespecialiseerd. Onze specialisten zijn uiteraard vakbekwaam met de ‘traditionele’ kanalen zoals Twitter en Facebook. Echter, ook kanalen als Instagram en Pinterest kennen voor ons geen geheimen.

GOOGLE BUSINESS

Google Business hoort misschien niet helemaal thuis onder de categorie Social Media, het is voor bedrijven echter van belang dat de Google Business pagina in orde is. Via Google Business krijgen mensen in de zoekmachine meer informatie over uw bedrijf te zien, zoals een telefoonnummer, adres, openingstijden, foto’s en recensies.

LINKEDIN

Voor bedrijven die actief zijn in de B2B markt is LinkedIn een interessant Social Media kanaal, er zijn namelijk veel zakelijke professionals actief op LinkedIn. Om die reden wordt het kanaal voor uiteenlopende doelen ingezet, van acquisitie tot het werven van nieuwe medewerkers.

FACEBOOK

Facebook is het perfecte netwerk om de interactie met fans aan te gaan, door het grote bereik van Facebook leent het medium zich om uw doelgroep zeer specifiek te benaderen.

De interactie met het bedrijf komt op gang door eigen invloeden in te brengen, vragen te stellen en mee te beslissen. Op deze manier ontstaat  al snel een soort ‘community’ onder de fans.

TWITTER

Twitter is een zeer vluchtig Social Media, Tweets hebben een korte en vluchtige aard, dat maakt ze uitermate geschikt om snel nieuws de wereld in te ‘schieten’. Doordat er gemakkelijk informatie te plaatsen is op Twitter is het ook eenvoudig om een conversatie aan te gaan.

Het is mogelijk om in te springen op actueel nieuws, trends, vragen en reacties vanuit de markt. Door bepaalde tags te gebruiken kan branche gerelateerde informatie verspreid worden binnen de juiste doelgroep.

INSTAGRAM

Instagram is vooral geschikt om fans een visuele indruk te geven van uw bedrijf, zodat een bepaalde sfeer gecreëerd wordt. Instagram is gebaseerd op afbeeldingen, perfect om interessante foto’s te plaatsen van een productieproces bijvoorbeeld.

Met Instagram is het in feite mogelijk om een groot ‘moodboard’ van uw bedrijf te maken, zodat Instagram gebruikers in één oogopslag het juiste beeld krijgen van uw bedrijf. Er zijn geen teksten nodig, vertel het simpelweg met mooie foto’s.

PINTEREST

Pinterest is een interessant medium wanneer uw bedrijf mooie beelden heeft en unieke producten maakt. Het is namelijk geen platform voor zelfpromotie, een bedrijf moet het hebben van de interactie met andere gebruikers. De interactie gebeurt in de vorm van ‘pins’.

DIMA. Samen online succes behalen

Een aantal dima projecten