Concept & design

In de eerste fase van het proces wordt de basis gelegd voor een nieuwe website. Dima gaat in overleg met de opdrachtgever om doelstellingen en wensen in kaart te brengen. Aan de hand daarvan wordt een kader opgezet die vervolgens ingevuld kan worden.

1. WIREFRAMES

Het begint allemaal met een wireframe, oftewel het “skelet” van de nieuwe website. In een wireframe draait het puur om de structuur van de website, zo wordt duidelijk waar afbeeldingen, tekstvakken, knoppen, etc. geplaatst moeten worden op de site. 

2. RESPONSIVE DESIGN

Een website zonder responsive design? Daar kom je tegenwoordig niet meer mee weg. Mobiele apparaten gaan een steeds grotere rol spelen op het internet, het is dus ook essentieel dat een website een goede gebruiksvriendelijkheid heeft voor websitebezoekers met een mobiel apparaat. Als een groot deel van de doelgroep via mobiele apparaten de site benaderd kan ook gekozen worden voor een mobile-first design. De focus ligt dan op een perfecte ervaring voor website bezoeken via een mobiel/tablet, de desktop versie van de website is hier een afgeleide van.

3. PROTOTYPE

Zijn de wireframes naar wens? Sluit het design aan bij de gewenste uitstraling? Dan wordt er een prototype van de site gebouwd met een beperkte functionaliteit, want wat op papier perfect uitgedacht kan zijn blijkt soms in de praktijk anders te werken. Aan de hand van de bevindingen over het prototype worden kleine wijzigingen aangepast voordat we overgaan naar de ontwikkelfase.

DIMA. Samen online succes behalen

Een aantal dima projecten