Monitoren & optimaliseren

Wannneer de nieuwe website eenmaal online staat, gaat het werk voor Dima gewoon door. Hoe goed er van te voren ook over nagedacht is samen met de opdrachtgever, de doelgroep zal zich toch nog anders ‘gedragen’ op de website.

Dit betekent dat er mogelijk kleine aanpassingen doorgevoerd moeten worden om de websitebezoekers goed van dienst te zijn. We gaan dus monitoren wat er gebeurt en optimaliseren om voor te zorgen dat de gestelde doelen (conversies) behaald worden.

1. ONDERHOUD

Om de website te laten draaien alsof deze nieuw is moeten we onderhoud doen. Zorgen dat er geen spam op de website komt, back-ups maken, de database optimaliseren, etc.

2. UPDATES

Het updaten van de site is niet alleen van belang om beveiligingsrisico’s zo klein mogelijk te houden. Door de site regelmatig te juiste updates mee te geven blijft deze up-to-date en wordt ‘downtime’ voorkomen.

3. ANALYSEREN

Op dit punt gaan we langzaam over in de online marketing, door de gebruikersstromen goed te analyseren kunnen we een inschatting maken waar de optimalisatie mogelijkheden liggen. Want hoe goed je een site ook test, websitebezoekers zullen zich geheid anders gaan gedragen dan gepland.

4. OPTIMALISEREN

Aan al het goede komt een einde”, dat gaat niet op voor het optimaliseren van een website. Het optimaliseren van een website is nooit klaar. Er bestaan geen websites die 100% geoptimaliseerd zijn, heel dicht bij komen kan natuurlijk wel. Om die reden is het dus van belang om continue op zoek te gaan naar optimalisatiemogelijkheden.

 

 

Door naar Fase 5: Online Marketing

DIMA. Samen online succes behalen

Een aantal dima projecten