Creatieve tools voor contentcreatie

Content Marketing

Contentcreatie, het is onmisbaar wanneer je een bedrijf hebt of op gaat zetten. Zoals de naam al zegt is contentcreatie het creëren van content. Wanneer je hiermee aan de slag gaat is het handig om te weten waar je die content kan maken, vinden, en hoe dit precies werkt. Daarom lees je in dit blog over de vijf onmisbare tools voor contentcreatie.

Canva

Eén van de bekendste tools rondom contentcreatie is Canva. Deze handige tool is makkelijk in gebruik en geeft je de keuze uit het helemaal zelf ontwerpen van content of om gebruik te maken van een template. Kortom: Canva geeft je de mogelijkheid om een simpele manier professionele content te creëren.

Er is zowel een gratis als een betaalde versie van Canva. Wanneer je gebruik wil maken van alle mogelijkheden en ontwerpen in Canva, dan zijn er verschillende abonnementen af te sluiten die aansluiten bij jou wensen. Mocht je niet willen betalen voor Canva, dan biedt de gratis versie ook zeer veel mogelijkheden rondom het ontwerpen en realiseren van verschillende content.

Vistacreate

Vistacreate, ook wel bekend als crello, helpt je om content te maken voor bijvoorbeeld social media posts en infographics. Bij Vistacreate is het mogelijk om je eigen foto’s aan designs toe te voegen. Is dit niet helemaal jouw ding of heb je hier simpelweg geen tijd voor? Dan heeft Vistacreate ook een ruime keuze uit foto’s, sjablonen en stickers.

Naast al deze handige functies geeft Vistacreate je ook de mogelijkheid om jouw designs helemaal passend bij jou bedrijf te maken. Zo kun je een logo uploaden en kleuren ingeven, waardoor ieder ontwerp past bij jouw merk of bedrijf.

Visme

Ook Visme helpt je bij het maken van infographics. Visme heeft tien gratis templates waar je gebruik van kan maken. Daarnaast biedt Visme verschillende animaties, passend bij jou infographics of presentatie. Helaas zijn een groot deel van deze animaties niet gratis te verkrijgen en zul je er een abonnement voor af moeten sluiten. Qua vormgeving en gebruik komt Visme overeen met Canva, de mogelijkheden die je met beide tools kunt doen verschillen echter.

Ondanks dat een groot deel van Visme niet gratis te gebruiken is, is het zeker de moeite waard om een keer naar deze handige tool te gaan kijken. Visme heeft namelijk veel verschillende grafieken, tabellen en diagrammen. Heel handig als jij wat uit wil leggen aan je klanten en potentiële klanten.

Venngage

Wanneer je een account aan hebt gemaakt krijg je bij Venngage de mogelijkheid om drie verschillende onderwerpen te kiezen waar jij je bij Venngage mee bezig wil houden. Zo kun je bijvoorbeeld voor infographics, tijdlijnen of mindmaps. Op deze manier helpt Venngage je bij het aanbevelen van templates, zodat je niet zelf op zoek hoeft te gaan. Net als bij Vistacreate is het mogelijk om jou eigen stijl terug te laten komen in je designs. Je upload simpelweg je website en Venngage zal laten zien hoe jou templates in jou eigen stijl gemaakt kunnen worden. Heel handig dus!

Infogram

Zoals de naam al zegt: Infogram helpt je bij het maken van infographics. Bij Infogram heb je in tegenstelling tot andere soortgelijke websites wel een ruim assortiment waar je gebruik van kan maken. Zo is het mogelijk om bij Infogram een proces wil visualiseren, een tijdlijn wil maken of diverse cijfers wil laten zien.

Een groot deel van infogram is helaas niet gratis te gebruiken. Zo is het bij de gratis versie niet mogelijk om de kleur van de tekst te veranderen. Het zal dus iets meer tijd en creativiteit kosten om via de gratis versie van Infogram een template passend bij jou wensen te maken.

 

Uiteraard zijn er nog veel meer online tools om zelf creatieve content te maken. Het voordeel van deze tools is dat ze relatief eenvoudig in gebruik zijn. Wanneer je eenmaal door hebt hoe ze werken, kun je in een handomdraai de leukste content maken. Hierdoor hoeven je social posts niet meer saai te zijn, zien je aankondigingen er strakker uit, en kun je eenvoudig je huisstijl in al je uitingen terug laten komen.