Blog / SEA

Identiteitsverificatie in Google Ads

Adwords 1263 v2

Vorig jaar werd het al aangekondigd door Google, maar nu is Google ook in Nederland gestart met een identiteitsverificatie-programma voor adverteerders. Adverteerders kunnen de komende maanden een mail van Google verwachten met daarin de vraag om het identiteitsverificatie proces te starten.

Wat houdt de Google identiteitsverificatie in?

Bij advertenties waarvan de identiteit van de adverteerder geverifieerd is, kunnen gebruikers voortaan meer informatie over het bedrijf vinden. Door op het pijltje naast de URL in de tekst advertentietekst te klikken, verschijnt er een venster met daarin de naam van het bedrijf en de locatie waar het bedrijf is gevestigd.

Bij display ads is deze informatie beschikbaar door op ‘Advertentiekeuzes’ te klikken of op de ‘X’ die in de banner staat.

Ook op YouTube kunnen bezoekers meer informatie over de adverteerder inzien. Hier kunnen zij op het ‘i’ pictogram klikken of op de drie stippen in de advertentie.

Waarom moet u zich identificeren?

Google heeft de identiteitsverificatie geïntroduceerd om een veilige en betrouwbare advertentie-ervaring voor gebruikers te garanderen. Voor gebruikers wordt het hierdoor makkelijker om te beslissen of een adverteerder betrouwbaar is of niet en kan hierdoor een weloverwogen keuze maken alvorens op een advertentie te klikken. Extra informatie over de adverteerder versterkt het vertrouwen van de bezoeker.

Wat heeft u nodig voor het verificatieproces?

Organisaties kunnen een uittreksel uit het handelsregister (uittreksel van de Kamer van Koophandel) indienen. Individuen of gemachtigde vertegenwoordigers moeten daarnaast een identiteitsbewijs met foto indienen.

Indien dit niet (op tijd) gebeurt, dan zal Google de actieve campagnes pauzeren. Wacht dus niet te lang en onderneem actie wanneer u van Google het verzoek krijgt om uw account te verifiëren.

Bent u klant bij ons? Dan ontvangt u van ons vanzelf bericht wanneer uw account geverifieerd dient te worden. Uiteraard helpen wij u bij dit proces. Heeft u zelf een e-mail ontvangen? Dan kunt u de identiteitscontrole starten door in de mail op “aan de slag” te klikken om het proces te starten.

Neem contact op