Google eert pizza met Google Doodle

Google Doodle pizza

Google brengt een eerbetoon aan de pizza met een nieuwe Google Doodle. Vanaf vandaag kun je op Google je pizzasnijdskills testen wanneer je op de interactieve Google Doodle klikt. Op 6 december 2007 werd de pizza namelijk toegevoegd aan de UNESCO-lijst met immaterieel cultureel erfgoed. En dus vond Google het tijd om deze heugelijke dag te eren door middel van een interactieve game.

Google Doodle Margharita

Google Doodles

Je hebt het vast wel eens gezien wanneer je Google opent: het logo wordt af en toe vervangen door een Google Doodle. Dit is een aangepaste vorm van het logo, bijvoorbeeld in de vorm van een afbeelding of, zoals vandaag, in de vorm van een interactief spelletje.

De eerste Google Doodle verscheen in 1998 online, ter ere van het Burning Man Festival. Meestal worden de Doodles ingezet om een bijzondere dag of gebeurtenis te eren, zoals kerstmis of de verjaardag van Freddy Mercury. Dit is meestal in de vorm van een statische Doodle. Maar af en toe komt er een interactieve Doodle voorbij in de vorm van een spelletje. Eerder verschenen al een PacMan-game en verschillende Olympische Spelen games. En nu is ons lievelingseten dus aan de beurt!

Google pizza Doodle

Zoveel mensen, zoveel verschillende soorten pizza's. Niet iedereen houdt van hetzelfde beleg op een pizza. Daarom is het doel van het spel om de pizza op zo'n manier te snijden, dat iedereen kan genieten van een stukje met zijn/haar favoriete beleg. En dat is makkelijker gezegd dat gedaan. De moeilijkheidsgraad van de levels loopt namelijk in rap tempo op. Je mag alleen in rechte lijnen snijden en je mag niet halverwege de pizza stoppen met snijden. Één gelukje: de stukken hoeven niet even groot te zijn. Lukt het jou om iedereen te laten genieten van een heerlijk stukje pizza?

Google Doodle Pizza Calabrese

Easter eggs

Dat de mensen achter Google wel van een grapje houden en mensen graag vermaken, kon je eerder al lezen in onze blog over de Google Easter Eggs. Sommige Easter Eggs kun je voor altijd terug vinden op Google, terwijl een groot deel na verloop van tijd verdwijnt. 

Wij hebben onze pizzasnijdskills hier al getest. En het viel niet mee! Heb jij het pizzaspel al gespeeld?

 

Speel het spel!