Social media wall op je website

social media 6134993 1280

Heb je een mooie Instagram feed en wil je die ook op je website weergeven? Of wil je je laatste Facebook-berichten tonen op je website? Dit kan dankzij een social media wall! Inspireer je website bezoekers met je eigen social media berichten, of met foto’s die anderen op social media gepost hebben.

 

Wat is een social media wall?

Een social media wall, of social wall, verzamelt social media berichten en geeft deze weer op je website. Dit kunnen berichten (tekst, foto en video) zijn die je zelf hebt gepost, maar het kunnen ook berichten zijn die door gebruikers van jouw product of dienst gepost zijn. Ook kun je berichten die met een specifiek hashtag worden gepost weergeven. Een social media wall verzamelt deze berichten automatisch en genereert zo een feed voor op je website. Je hebt zelf de controle over welke berichten er wel en niet getoond worden. Hierdoor verschijnen alleen de voor jou meest relevante posts op je website.

 

Social Media wall op live evenementen

Wie wel eens op een evenement is geweest, heeft vast wel eens een live social media wall gezien op een groot scherm. Van festivals tot de opening van een nieuwe winkel of restaurant, en van een productlancering tot een congres, je komt social media walls op allerlei evenementen tegen. De meeste social media wall tools zijn zo ontwikkeld dat ze niet alleen op het web weergegeven kunnen worden, maar ook op grote schermen. Zo kun je dus eenvoudig Tweets, Facebookberichten, TikTok-video’s of Instagram posts overzichtelijk verzamelen en real-time weergeven aan je bezoekers. Maakt je evenement gebruik van een speciale hashtag? Ook alle berichten die deze hashtag gebruiken kunnen verzameld en weergegeven worden. Zo mis je dus geen enkele post. De feed wordt om de paar minuten gerefresht en scrollt automatisch. Zo heb je er op de dag zelf geen omkijken naar en creëer je eenvoudig interactie met je publiek.

Voorbeeld Social Media Wall tijdens een concert van Metallica

Voorbeeld Social Media Wall tijdens een concert van Metallica

 

Waarom een social media wall?

Naast dat het er heel tof uit ziet, brengt een social media wall ook nog een aantal voordelen met zich mee.

User generated content

Via een social media wall kun je eenvoudig content, nieuws en updates delen met je publiek, terwijl je publiek tegelijkertijd content met jou delen. Hiermee creëer je als het ware gratis reclame voor je merk. Website bezoekers zien op de social media wall de ervaringen van anderen en worden zo uitnodigt om zelf ook hun ervaringen achter te laten op social media. Een social media wall is dus een mooie vorm van online mond-tot-mond reclame.

Brand engagement

Brand engagement sluit eigenlijk aan op user generated content. Doordat de ervaringen, berichten en foto’s van gebruikers een prominente plek hebben in je social media wall geef je hen het gevoel dat hun ervaring en/of mening gewaardeerd wordt. Op deze manier kunnen ze zich verbonden voelen met je merk.

Community bouwen

Dit werkt met name tijdens (live) evenementen. Door bezoekers berichten en foto’s te laten delen van je evenement creëer je een gevoel van betrokkenheid. Bezoekers kunnen zien hoe anderen het evenement ervaren en worden zo uitgenodigd om zelf ook hun ervaring te delen en met elkaar in gesprek te gaan. Op deze manier creëer je onder je publiek ook een community gevoel.

Meer conversies

Mensen hechten waarde aan ‘echte’ beoordelingen. Doordat je website bezoekers eenvoudig de ervaringen van andere gebruikers kunnen zien op je social media wall, is de kans groot dat ze sneller geneigd zijn om zelf ook gebruik te maken van je product of dienst. Door ervaringen te delen creëer je social proof.

 

Social media wall als onderdeel van je social media strategie

Naast dat social media walls dus content van je bedrijf en je gebruikers verzamelen, kun je een social media wall ook inzetten om je product of service juist te verbeteren. De social media wall tools beschikken namelijk over een overzichtelijk dashboard waarin alle berichten verzameld worden. Zo kun je dus eenvoudig zien of iemand op social media klaagt over je product/dienst, suggesties doet om je product/service te verbeteren, of waar ze juist heel enthousiast over zijn. Doordat alle berichten op één plek verzamelt zijn kun je hier makkelijk op inspelen en interactie hebben met je gebruikers. Zo zie je geen berichten over het hoofd.

 Instagram feed social media wall

Hoe gebruik je een social media wall?

Online zijn verschillende tools te vinden die een social meda wall op je website kunnen generen. Onze voorkeur gaat uit naar Curator.io. Waarom? Dat leggen we je hieronder uit.

Hoe werkt curator?

Curator werkt als een aggregator voor sociale media. Dit wil zeggen dat Curator door jou geselecteerde berichten van je social media accounts haalt en ze weergeeft op je website door middel van een insluitbare feed. Ook is het mogelijk om naast je social media accounts hashtags te weer te geven.

Wanneer je je social media accounts hebt gekoppeld dan kun je er vervolgens voor kiezen om handmatig posts toe te voegen, posts van specifieke accounts te tonen of om bepaalde hashtags te volgen. Je kunt bericht automatisch aan de feed toe laten voegen, of eerst ter goedkeuring in je inbox laten komen.

Voordelen van Curator

  • Gemakkelijk te installeren in slechts 3 stappen
  • Binnen 5 minuten zichtbaar op je website
  • Gratis
  • Analyses en rapportages
  • Werkt met alle social media netwerken

In tegenstelling tot andere social media aggregatoren maakt Curator geen gebruik van iFrames maar van Javascript. Je hoeft slechts 13 regels code in je website te zetten, waardoor Curators nauwelijks invloed heeft op de laadsnelheid van je website. Daarnaast betekent het gebruik van Javascript dat je zelf alle controle hebt over hoe Curator er op je website uit ziet. Je kunt het dus volledig aan je huisstijl aanpassen. Wel net zo fijn dat het dus mooi aansluit bij de rest van je website!

 

Ook een social media wall op je website?

Wil je zelf ook zo’n social media wall op je website? Dat kunnen we voor je regelen! Inmiddels hebben we bij een aantal klanten een social media wall op de website geplaatst. Neem simpel weg contact met ons op, geef je social media kanalen of hashtags die je wilt volgen aan ons door en wij zorgen ervoor dat Curator op je website wordt getoond.

Neem contact op!