Kennisbank / Marketingtermen

Wat zijn unieke bezoekers

Unieke bezoekers zijn het aantal mensen dat een website heeft bezocht. Google noemt deze bezoekers gebruikers en meet hoe vaak iemand binnen een bepaalde periode, één keer of vaker een website heeft bezocht.

Het aantal unieke bezoekers aantal kan echter nooit met 100% zekerheid gegeven worden, aangezien meerdere mensen gebruik kunnen maken van eenzelfde apparaat. Elk apparaat heeft namelijk een eigen IP-adres. Dus ook al kunnen twee of meerdere gebruikers dezelfde website op hetzelfde apparaat bezoeken, dan wordt er alsnog slechts één unieke bezoeker geregistreerd.

In Google Analytics kunnen deze gegevens ingezien worden. Hier wordt een onderscheid gemaakt tussen unieke, nieuwe bezoekers en terugkerende bezoekers.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel ons op 0314 – 365464