Kennisbank / Zoekmachine optimalisatie

Wat is linkbuilding

Linkbuilding is een SEO-methode die wordt ingezet om hoger te scoren in zoekmachines op bepaalde zoekwoorden. Linkbuilding maakt uit hoe populair je website is, dus ook hoe hoog deze in de zoekresultaten van Google komt te staan. 

Linkbuilding is een langdurig proces en kost veel tijd. Het is bij linkbuilding belangrijk dat je niet in één keer heel veel verwijzingen krijgt van andere websites, maar dat dit geleidelijk aan stijgt. Daardoor is linkbuilding is een langdurig succes waarbij het resultaat ook pas na een tijdje zichtbaar zal zijn.

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Hoe belangrijker Google een website vindt, hoe hoger deze in de zoekresultaten staat. Voor een groot deel wordt dit bepaald door de SEO die je toepast op je website. Maar wanneer je je website al geoptimaliseerd hebt of wanneer er veel grote concurrenten zijn, dan kan linkbuilding je helpen verder te stijgen in de zoekresultaten. Wanneer veel websites op hun website via een linkje naar jouw website verwijzen, bijvoorbeeld in een artikel of blog, dan ziet Google dat jouw website belangrijk is en een autoriteit is op een bepaald zoekwoord. Het mooiste is dan dus ook dat een andere website het zoekwoord waarop je gevonden wil worden in de anchortekst van de link gebruikt. 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel ons op 0314 – 365464