Kennisbank / Marketingtermen

Wat is google search

Google search is de zoekmachine op Google. Deze zoekmachine stelt bezoekers van Google in staat om internetpagina’s te vinden op basis van een bepaalde zoekterm. Google search is in 1997 geïntroduceerd en de zoekmachine is sindsdien gegroeid tot de meest gebruikt search engine ter wereld. De grootste reden hiervan is dat de concurrentie van Google in de tijd dat Google search is opgestart niet altijd de meest relevante zoekresultaten gaven. Google search doet dit wel.

Google search is gratis te gebruiken. De zoekmachine haalt zijn winst uit de advertenties die bedrijven op de zoekmachine plaatsen.

Bij Google search heb je meerdere mogelijkheden waarop je kan zoeken. Denk aan Google afbeeldingen of zoeken op producten (shopping). Op deze manier worden de zoekresultaten gefilterd en wordt het voor de bezoeker van Google search makkelijker om informatie te vinden.

Google Search Ads

De tekstadvertenties die in Google bovenaan staan, heten ook wel Google search ads of Google zoekadvertenties. Als adverteerder betaal je pas wanneer iemand op je advertentie klikt. 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel ons op 0314 – 365464